Airco is de eenvoudigste manier om over te schakelen naar een warmtepomp 

Het wordt met de dag duidelijker dat aardgas niet langer de manier is om je huis op te warmen. Sinds enkele jaren is een warmtepomp in nieuwbouwhuizen standaard. Dit in combinatie met vloerverwarming om de normen voor energiezuinigheid te behalen. Maar wat met bestaande woningen waarin vloerverwarming geen optie is? Er bestaan al manieren om je gascondensatieketel te koppelen aan een warmtepomp. Dit is een hele investering. En biedt enkel een oplossing als je met centrale verwarming werkt. Wordt je leefruimte verwarmd met een gezellige inbouwcassette op gas? Dan biedt deze hybride warmtepomp geen oplossing. Hoe doe je het dan wel? Het antwoord zit in de lucht-lucht warmtepomp. Beter gekend als airco. Airco is de eenvoudigste manier om over te schakelen naar een warmtepomp. En om niet langer afhankelijk te zijn van aardgas. Als extra geniet je dankzij de airco het volledige jaar door van de ideale temperatuur in je huis. 

Airco is eenvoudig te plaatsen in elke woning 

Er bestaan verschillende aircosystemen. Voor een bestaande woning zijn opbouwairco’s het interessant. De binnenunits komen op strategische plaatsen aan de binnenmuren. De buitenunit komt dan weer buiten op de grond of in de hoogte aan de muur. Ook de leidingen zijn perfect met opbouw te plaatsen. Om die op de juiste manier te verbinden met de buitenunits worden gaten geboord. Voor de rest geniet je zonder al te ingrijpende verbouwingen binnen enkele dagen van je lucht-lucht-warmtepomp.  

Lees hier meer over de beste plaats voor jouw airco.

Airco om te koelen en te verwarmen 

Airco wordt nog te vaak geassocieerd met enkel koelen. Zet dit maar uit je gedachten, want dit is volledig verleden tijd. Er zijn voldoende aircotoestellen die zowel koelen als verwarmen. Hoe recenter het model, hoe beter het warmen en koelen werkt. De luchtverdeling is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen van nieuwe modellen. Samen met het design. De airco neemt een zichtbare plaats in je interieur in. Dankzij het strakke ontwerp is gaan interieur en airco in elkaar op. Het is mooi én praktisch

De Daikin Emura is de nieuwste generatie aircotoestellen met uitstekende prestaties op vlak van verwarmen. Bekijk deze toestellen in ons aanbod.