Hoe maak je optimaal gebruik van je airco? 

Hoe maak je optimaal gebruik van je airco? Heb je jezelf al eens deze vraag gesteld? Want we hebben allemaal dezelfde neiging. Een uurtje voor het slapengaan ga je even naar de slaapkamer om de temperatuur te checken. Word je overvallen door de warmte? Dan zet je de airco volle bak aan. Nog even tv kijken en de temperatuur in je kamer voelt goed aan. Je zet de airco terug uit en valt snel in slaap. Maar midden in de nacht maakt de hitte je weer wakker. Nog even die airco aanzetten? Je snapt al dat dit niet de beste manier is om je airco te gebruiken. Het slorpt energie en werkt niet efficiënt. Tijd om hier verandering in te brengen. Gebruik deze tips en geniet optimaal van jouw airco installatie

1. Wacht niet tot het te warm is om je airco aan te zetten 

Warmte zit overal. In de lucht, in de muren, in de meubels. Zet je de airco pas aan als het al te warm is? Dan koel je enkel de lucht af. Eens het toestel uit staat, geven de muren en meubels hun warmte weer af. Zo warmt de lucht razendsnel weer op.  

Zet dus je airco op tijd aan. Op een laag pitje. Geleidelijk aan zal alles afkoelen. Ook de muren en de meubels. Zo ga je met een laag verbruik een veel beter resultaat behalen. 

2. Gebruik de automatische temperatuurregeling van je airco met invertertechnologie 

Jouw toestel van Simply Airco beschikt over invertertechnologie. Je stelt de gewenste temperatuur in. De rest gebeurt automatisch. Jouw toestel springt alleen in als de temperatuur stijgt of daalt. Zo blijft de temperatuur constant, krijg je een kortere opstarttijd en verbruik je 30% minder.  

3. Gebruik de app om jouw airco op afstand te bedienen 

Je kan alle airco’s in ons aanbod bedienen met een app. Zet die zeker op jouw smartphone. Ben je op reis vertrokken en valt het je te binnen dat je airco nog aan ligt? Dan zet je die met amper enkele klikken terug uit. Ben je op weg naar huis en wil je alles rustig afkoelen? Ook dat kan perfect met de bediening via de app. Zo gebruik je steeds jouw airco op de zuinigste manier.  

4. Ontvochtig de lucht met jouw airco

 Is de lucht in de ruimte vochtig, dan zal de warmte veel drukkender aanvoelen. Jouw airco pakt dit aan en gaat de lucht ontvochtigen. Zonder die volledig uit te drogen. Tegelijk zuivert jouw airco toestel de lucht van allergenen. Zo ervaar je snel veel meer comfort.  

5. Laat je airco regelmatig onderhouden

Tijdens het onderhoud controleert de installateur de hoeveelheid koelvloeistof. Dit is essentieel voor een goede werking. Daarnaast wordt jouw airco grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Zo heb je de meeste kans op het beste rendement van je toestel.