Last van hooikoorts? Jouw airco zuivert de lucht.

Hooikoorts of allergie voor pollen is extreem vervelend. Van zodra de pollen in de lucht opduiken, beginnen je ogen je jeuken. Je niest de hele dag door en je hebt de ene zakdoek na de andere nodig. Het is al erg genoeg dat je er buiten last van hebt. Maar hoe zorg je er voor dat je binnen de pollen kan ontduiken? Je kan toch onmogelijk nooit een raam openzetten? Er is nochtans een perfecte oplossing. Last van hooikoorts? Jouw airco zuivert de lucht in je leefruimtes.

Enkele cijfers over hooikoorts

Zo’n 10% van de Belgen krijgt een allergische reactie bij contact met pollen van de berkenfamilie. Voor graspollen loopt dit op tot 18%. Zowat 1 op de 5 Belgen krijgt dus te maken met deze onaangename klachten. Het begin en het einde van het hooikoortsseizoen hangt af van de weersomstandigheden. Maar doorgaans is dit van maart tot oktober. Meer dan de helft van het jaar loop je dus als hooikoortspatiënt rond met deze symptomen.

Hoe zuivert airco de lucht van pollen?

Het is onmogelijk om pollen buiten te houden. Ze komen binnen van zodra je een raam openzet. Of ze hangen in de kleren die je buiten hangt. Daarom zijn de airco-toestellen van Simply Airco voorzien van degelijke filters. Ze vangen de stofdeeltjes uit de lucht op. Bovendien bevochtigen deze airco’s de lucht. Zo beschermen ze de geïrriteerde en uitgedroogde slijmvliezen van hooikoortslijders. Een echte verademing. Hoor ik je denken dat je in de lente en de herfst toch geen afkoeling van een airco nodig hebt? Weet dat elke airco ook verwarmt. Je stelt je temperatuur in en de airco houdt die constant aan. Door af te koelen of te verwarmen. Airco maakt je leven dus op vele vlakken een pak comfortabeler.