Veelgestelde vragen

Raakt je hoofd oververhit door alle vragen die in je opkomen over airco’s of lucht lucht warmtepompen? Koel je hoofd af door hier de antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen.

Nee, een airco verbruikt niet altijd veel. De tijd dat airco’s enorm veel energie opslorpen is voorbij. De modellen van Daikin gaan van zuinig tot heel zuinig.

Het is niet langer zo dat je de wind in de nek of de rug krijgt. Heel wat airco’s hebben slimme sensoren die personen in de ruimte detecteren. Merken ze iemand op? Dan wordt de luchtstroom naar de andere kant gericht.

Helemaal niet. De modellen van Simply Airco produceren tussen de 19 en 29 dBA. Dit is vergelijkbaar met het omgevingslawaai in een stille zaal van een bibliotheek.

Jazeker, de airco’s hebben een dubbele functie. Ze koelen af en verwarmen. Hierdoor zijn het volwaardige systemen die in de ruimte steeds de perfecte temperatuur regelen.

Eigenlijk is een airco een soort warmtepomp, meerbepaald een lucht-luchtwarmtepomp. De voornaamste functie van een airco is koelen, maar je kan er ook perfect mee verwarmen. Typisch aan een airco is dat de afgekoelde of verwarmde lucht rechtstreeks in de ruimte geblazen wordt.

Daarnaast bestaan er nog andere types warmtepompen. Die zijn voornamelijk gemaakt om de ruimte te verwarmen, maar kunnen ook afkoeling bieden. Bij deze systemen verloopt het verwarmen of afkoelen via een ander kanaal. Denk bijvoorbeeld aan radiatoren of vloerverwarming.

Ja, jouw airco is een warmtepomp en wordt hierdoor meegerekend bij het bepalen van je EPC-waarde.

Jouw aircosysteem bestaat uit binnenunits en een buitenunit. Deze units zijn via leidingen met elkaar verbonden. De installateur zal de beste manier zoeken om de leidingen zo goed mogelijk weg te werken en door te boren. Afhankelijk van het model komt jouw binnenunit in de binnenruimte aan de muur of op de vloer. Vaak komt de binnenunit boven een deur of in een op maat gemaakte kast.

Op 1 buitenunit kunnen maximaal 5 binnenunits aangesloten worden. De kracht en de grootte van de buitenunit hangt af van het aantal aangesloten units. Hoe meer binnenunits, hoe groter en krachtiger de buitenunit.

Ben je vertrokken en valt het je te binnen dat je aircosysteem nog aanligt? Geen nood, alle modellen van Simply Airco zijn te bedienen vanop afstand via een eenvoudige app. Dat is trouwens ook handig om de ruimte al even af te koelen of op te warmen net voor je zal aankomen.

Een airco bevat koelvloeistoffen. Enkel een erkend koeltechnicus mag hieraan werken.

Het antwoord is ja. Ook al is een jaarlijks onderhoud pas verplicht vanaf 7,5 kilogram koelvloeistof, is een jaarlijks onderhoud sterk aangeraden. Bovendien is dit ook een voorwaarde om van de wettelijke garantie te kunnen genieten.

Er zit standaard 2 jaar garantie op de aircotoestellen. Bij Daikin krijg je 6 maanden extra garantie als je registreert op het Daikin Stand By Me platform. Bovendien zijn er nog extra pakketten mogelijk om zo de garantie uit te breiden naar 8 jaar.

De installatie van jouw airco duurt een halve dag tot 3 dagen. Dit hangt af van het aantal binnen- en buitenunits.

Online simulatie

Krijg in enkele klikken een heldere kostenraming voor de airco die jij wil en nodig hebt. Inclusief installatie.

Start de simulatie.
Offerte aanvraag

Vraag hier rechtstreeks je offerte aan. Kreeg je een kostenraming via de online simulatie? Dan bellen wij je zo snel mogelijk op.

Vraag je offerte aan.
Installatie

Een gecertificeerd koeltechnicus zorgt voor de installatie van jouw airco. Een echte expert met kennis van zaken.

Contacteer ons